AZ 'verrast' door Ajax: 'Willen in alle redelijkheid zoeken naar een oplossing'

AZ 'verrast' door Ajax: 'Willen in alle redelijkheid zoeken naar een oplossing'

02-08-2023 19:10
586

AZ is verbaasd door de aanstelling van Alex Kroes bij Ajax. In AZ-verbintenis van Kroes, die vanaf september is opgezegd, stond namelijk een concurrentiebeding.

Ajax maakte woensdag bekend dat het voornemens is om Kroes aan te stellen als nieuwe algemeen directeur. De Amsterdammers stelden dat er 'onderzoek' plaatsvindt naar het concurrentiebeding dat de bestuurder heeft bij AZ. In Alkmaar was Kroes namelijk werkzaam als Directeur International Football Strategy. Nu komt de nummer vier van de Eredivisie zelf ook met een reactie.

'AZ heeft met verrassing kennisgenomen van het voornemen van Ajax om ons directielid Alex Kroes te benoemen tot algemeen directeur/directievoorzitter van Ajax, en de formele opzegging door Kroes van zijn arbeidsovereenkomst met AZ', schrijft de club in een statement. Ondanks het concurrentiebeding zegt AZ 'in alle redelijkheid en gezamenlijkheid' naar een oplossing te willen zoeken die 'voor alle partijen aanvaardbaar is en nadrukkelijk ook het belang van AZ dient'.

AZ zegt dat het in de komende periode in gesprek gaat met de betrokken partijen. In die periode zal de club zich onthouden van verder commentaar. Feit is in ieder geval dat Kroes vanaf heden geen werkzaamheden meer uitvoert voor de Alkmaarders. Zijn contract is formeel op 1 september beëindigd. Als AZ vast zou houden aan het concurrentiebeding, kan Kroes een jaar later pas in dienst treden bij Ajax. 

(edited)