Sierhuis keert definitief terug in de Eredivisie: 'Hij past hier uitstekend'

Sierhuis keert definitief terug in de Eredivisie: 'Hij past hier uitstekend'

02-08-2023 21:18 Laatste update: 21:28
59

Kaj Sierhuis heeft zijn handtekening onder een driejarig contract gezet bij Fortuna Sittard. De Limburgers nemen de 25-jarige spits over van Stade Reims, waar hij vooral als invaller aan de bak kwam.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat Fortuna Sierhuis terug wilde halen naar de Eredivisie. Dat is nu gelukt. Het is niet duidelijk wat de nummer dertien van de Eredivisie betaalt voor de aanvalsleider. "Ik heb de laatste seizoenen te maken gehad met enkele tegenslagen, daarom is het voor mij belangrijk om weer veel minuten te maken", zegt Sierhuis in gesprek met de clubkanalen. "Dat hoop ik de komende seizoenen te kunnen doen in het shirt van Fortuna. Daarnaast is het fijn om met de trainers bekende gezichten tegen te komen in Sittard. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging."

In Sittard wordt Sierhuis herenigd met Danny Buijs, die elkaar nog kennen van hun tijd bij FC Groningen. Technisch manager Americo Branco reageert ook op de transfer van de voormalig jeugdinternational. "We zijn enorm blij dat Kaj voor Fortuna heeft gekozen. Hij past uitstekend bij deze club. Kaj heeft in het verleden aangetoond een trefzekere spits te zijn en heeft eerder in zijn carrière succesvol samengewerkt met Danny Buijs en Adrie Poldervaart. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het ook dit keer weer goed zal uitpakken."

Sierhuis is afkomstig uit de jeugd van Ajax, waar hij indruk maakte met enorm veel goals. Hij debuteerde ook in de hoofdmacht, maar vertrok uiteindelijk naar FC Groningen. Bij De Trots van het Noorden wist de aanvaller in één jaar een fraaie transfer naar Stade Reims te verdienen. Daar wist Sierhuis zijn niveau door blessureleed niet te halen. Een verhuurperiode bij Heracles Almelo liep door een kruisbandblessure ook uit op een teleurstelling.