Twente keek naar AZ: 'Nog steeds ziek van, zij kwamen zo ver in dat toernooi'

Twente keek naar AZ: 'Nog steeds ziek van, zij kwamen zo ver in dat toernooi'

02-08-2023 23:27
53

Gijs Smal zit op dit moment niet met zijn hoofd bij een transfer, zo verzekert hij. De linksback van FC Twente zegt dat hij nu 'geen reden' heeft om te denken aan een exit, terwijl hij vurig hoopt op plaatsing voor de Conference League.

Smal is al langer een van de grote uitblinkers bij Twente. Vedettes Vaclav Cerny en Ramiz Zerrouki vertrokken deze zomer uit Enschede, maar Smal heeft zijn transfer nog niet te pakken. "Dat zou altijd nog kunnen gebeuren, maar er is op dit moment geen reden om me daarop te focussen", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Dat heb je niet in de hand en ik ben er ook niet mee bezig. Ik ben nu met de wedstrijden bezig. Wat er verder op mijn pad komt, zullen we wel zien."

Wedden

Meer odds

Bij Twente heeft Smal nog één jaar contract. Is de kans zelfs aanwezig dat hij uiteindelijk verlengt in Enschede? "Ik weet niet wat daarover het plan is vanuit de club. Er zijn gesprekken geweest over contractverlenging, maar daar is nog niet iets uit ontstaan", stelt Smal.

Nu focust de linkspoot zich op de voorrondes van de Conference League. Vorig seizoen haalde Twente het net niet tegen Fiorentina, de uiteindelijke finalist. "Daar ben ik nog steeds ziek van. We waren zo dichtbij. Als je ziet hoe ver AZ in het toernooi is gekomen, dan hadden ook wij veel mooie wedstrijden kunnen spelen. We willen er alles aan doen om het dit jaar wel te halen."