Spelersrapport: dikke voldoendes voor PSV, twee onvoldoendes bij Feyenoord

Spelersrapport: dikke voldoendes voor PSV, twee onvoldoendes bij Feyenoord

04-08-2023 22:10
123

PSV heeft voor het derde jaar op rij de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De ploeg van coach Peter Bosz won in De Kuip met 1-0 van Feyenoord. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan beide teams.

Feyenoord

Justin Bijlow – 7: De Oranje-doelman liet al snel een voorzet van Teze los en ging bijna in de fout bij een poging van Noa Lang. Hij kwam na rust veel beter uit de kleedkamer en had meerdere uitstekende reddingen.

Wedden

Meer odds

Marcus Pedersen – 6: De Noor kreeg veel ruimte aan de rechterkant, maar deed daar weinig mee. Het gevolg was dat Noa Lang in de tegenstoot wat veel vrijheid genoot, al hield Pedersen zich defensief aardig staande.

Lutsharel Geertruida – 7: Geertruida was weer bijzonder solide. De gelegenheidsaanvoerder is duidelijk uitgegroeid tot een steunpilaar bij de landskampioen, want hij kwam geen moment in de problemen.

David Hancko – 6,5: Achterin staat het bij Feyenoord als een huis. De Slowaak had het soms weliswaar lastig met De Jong, maar hij corrigeerde ook weer veel.

Quilindschy  Hartman – 7: Hartman speelde weer lekker met het mes tussen de tanden. De linksback had een paar goede ingrepen.

Mats Wieffer – 5: Misschien mist hij Orkun Kökcü toch een beetje? Dit seizoen zal er meer naar Wieffer gekeken worden, maar die kon het heft niet in handen nemen. Hij was zeer slordig.

Ramiz Zerrouki – 5,5: Ook Zerrouki had moeite om de grote schoenen van Kökcü te vullen. De Algerijn was wat zoekende en had nog moeite met het tempo.

Calvin Stengs – 6: Met het wegvallen van twee basisspelers waren de automatismen duidelijk weg op het Feyenoord-middenveld. Stengs liet een paar leuke dingen zien, maar het spel naar zich toe trekken lukte de spelmaker niet.

Alireza Jahanbakhsh – 6: Slot valt graag terug op de betrouwbare Jahanbakhsh. De Iraanse buitenspeler doet zijn plicht, maar een hoogvlieger is hij al even niet meer.

Santiago Gimenez – 5: De scherpte ontbrak bij de Mexicaanse publiekslieveling, die duidelijk nog niet topfit was en een vrij anonieme wedstrijd speelde.

Igor Paixão – 6,5: De Braziliaan was al snel gevaarlijk, bracht Sangaré nog een keer in verlegenheid en scoorde fraai, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Het is nog wat grillig, maar muziek zit er zeker in Paixão.

Invallers
Yankuba Minteh – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Quinten Timber – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Marcos López – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Javairo Dilrosun – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Thomas van den Belt – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

PSV

Walter Benítez – 6,5: De Argentijn hielp PSV met een paar fraaie reddingen en had ook een keer een aardige opening op Lang. Hij maakte daarmee een degelijke indruk.

Jordan Teze – 7: Afgaande op de voorbereiding leek Teze te moeten vrezen voor zijn plek, maar in de Johan Cruijff Schaal stond hij er. De sterke verdediger deed het zeer verdienstelijk als back.

André Ramalho – 6: De PSV-defensie hield – met wat geluk – de nul, maar het is niet vreemd dat PSV nog versterking zoekt. Ramalho deed het aardig, maar heeft net te veel onhandige momenten.

Olivier Boscagli – 7: Boscagli liet meteen zien dat hij toch wel wat gemist werd vorig seizoen. Vooral aan de bal is de Monegask een meerwaarde. Bovendien hield hij Gimenez in toom.

Patrick van Aanholt – 6: PSV had naarmate het duel vorderde steeds meer de overhand, maar Van Aanholt speelde desondanks een moeizame wedstrijd. Onder meer zijn voorzetten waren niet op maat.

Ibrahim Sangaré – 7,5: Hij had een schrikmomentje na 24 minuten toen hij de bal bijna in eigen doel werkte, maar de Ivoriaan speelde verder een dijk van een wedstrijd. De interesse zal niet minder worden op deze manier.

Joey Veerman – 7: Veerman lijkt weer wat stappen in zijn ontwikkeling te zetten. Vooral defensief droeg hij nu ook zijn steentje bij. Aan de bal blijft de Volendammer de grote regisseur.

Isaac Babadi – 7: Gooide de schroom steeds meer van zich af in de eerste helft. Het grote talent liet een glimp van zijn potentieel zien in De Kuip. Knap wat Babadi liet zien.

Johan Bakayoko – 6: Bakayoko liet een aantal mooie dingen zien, maar het is nog te vaak alles of niets bij de jonge Belg.

Luuk de Jong – 6,5: De routinier kreeg er een geduchte concurrent bij met de energieke Pepi, maar krijgt voorlopig de voorkeur. De Jong droeg toch weer zijn steentje bij als aanspeelpunt.

Noa Lang – 7: Veel gevaar kwam logischerwijs via hem bij PSV. Op slag van rust speelde hij zich knap vrij, maar zijn schot miste precisie. Het was verder niet eens zo heel hoogstaand wat Lang liet zien, maar hij maakte wel meteen de winnende bij zijn officiële debuut.

Invallers
Ismael Saibari – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Ricardo Pepi – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Yorbe Vertessen – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Anwar El Ghazi – x: Speelde te kort voor een beoordeling.