Staande ovatie voor Man of the Match Bassey: 'Ik heb zelfvertrouwen'

Staande ovatie voor Man of the Match Bassey: 'Ik heb zelfvertrouwen'

06-08-2023 08:48
97

Calvin Bassey voelt zich direct thuis bij Fulham. De 23-jarige verdediger maakte het winnende doelpunt in de oefenwedstrijd tegen Hoffenheim, waarna hij werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Bassey kwam een week geleden voor 22,5 miljoen euro over van Ajax. Zaterdag beleefde hij zijn succesvolle vuurdoop op Craven Cottage. De Nigeriaanse international kopte raak uit een hoekschop. "Het geeft een goed gevoel voor de start van het seizoen. Ik heb zelfvertrouwen, ik wil mooi en aanvallend voetbal spelen. Het zal niet altijd perfect gaan, maar voor ons pakte het vandaag goed uit", zegt hij op de clubsite.

Met zijn doelpunt stal Bassey meteen de harten van de Fulham-fans. "We hebben getraind op standaardsituaties en de manager vroeg waar ik me comfortabel voel. Ik zei hem dat ik graag voor het doel langs kruis en met mijn snelheid probeer spelers te kloppen. Het was een geweldige bal. Ik hoefde niet veel te doen, alleen de bal sturen en binnen de palen koppen."

Na zijn wissel kreeg Bassey een staande ovatie. "Het is mooi om weer thuis te zijn en het stadion te zien. Ik kan niet wachten tot het vol zit", stelt de in Londen opgegroeide linkspoot. "Het voelt weer als thuiskomen, in de buurt van mijn familie. Dat is fijn."