RKC Waalwijk huurt aanvaller van Manchester City: 'Eindelijk een opening'

RKC Waalwijk huurt aanvaller van Manchester City: 'Eindelijk een opening'

08-08-2023 13:23 Laatste update: 14:03
11

RKC Waalwijk neemt Filip Stevanovic per direct over van Manchester City. De twintigjarige Serviër wordt het komende seizoen gehuurd van de Engelse topclub en sluit spoedig aan bij de selectie van Henk Fraser.

In 2011 kwam Stevanovic in de jeugdopleiding van Partizan FK terecht, waar hij zeven jaar later zijn debuut maakte in het eerste elftal. Zijn prestaties op het veld bleven niet onopgemerkt, waardoor hij een transfer naar Manchester City afdwong. In het seizoen 2021/22 was Stevanovic ook al te bewonderen in de Eredivisie bij sc Heerenveen. Het afgelopen seizoen huurde het Portugese CD Santa Clara de aanvaller van The Citizens

Stevanovic is blij met zijn verhuizing naar Waalwijk, zo laat hij weten op de clubsite. "Bij RKC Waalwijk krijgen spelers de kans zich te laten zien op het hoogste niveau, daarnaast heeft de club meerdere malen bewezen spelers te kunnen ontwikkelen."

Ook algemeen directeur Frank van Mosselveld kan niet wachten om de aanwinst aan het werk te zien. "Na langdurig contact met Manchester City bleek er eindelijk een opening te zijn om hem op huurbasis naar Waalwijk te halen. Een kans die we niet voorbij konden laten gaan. Een speler als Filip, met zijn aanvallende kwaliteiten, is voor ons een toegevoegde waarde."