Vier conclusies: Bosz heeft topzwaar PSV razendsnel aan de praat gekregen

Vier conclusies: Bosz heeft topzwaar PSV razendsnel aan de praat gekregen

08-08-2023 23:00
99

PSV staat op matchpoint voor de play-offs van de Champions League. In het Philips Stadion werd Sturm Graz opgerold: 4-1. VoetbalPrimeur trekt vier conclusies.

Klinkende zege in Europa
Na het Johan Cruijff Schaal-feestje in De Kuip, had PSV dinsdagavond ook wat te vieren in het Philips Stadion. Het zwakke Sturm Graz werd afgedroogd in de stromende regen, waardoor de ploeg van Peter Bosz met één been in de play-offs van de Champions League staat. Daarin wacht Rangers FC of Servette FC. De Schotten en Zwitsers spelen woensdagavond de heenwedstrijd.

PSV maakt indruk
Zeggen dat PSV lekker is begonnen aan het nieuwe seizoen, is een understatement. Bosz was zéér positief over de voorbereiding en dat was niet zonder reden: zijn ploeg speelt met zelfvertrouwen, beleving, intensiteit en plezier, iets waar het de laatste jaren regelmatig aan ontbrak in Eindhoven. Top level, zou Roger Schmidt hebben gezegd.

Diamant van 18
Mario Götze en Xavi Simons hebben een opvolger: Isaac Babadi. De achttienjarige diamant had bij zijn Europese debuut vier minuten nodig voor zijn eerste doelpunt. De pogingen van PSV om het aflopende contract van Babadi te verlengen, worden nu alleen maar crucialer. Dat de geboren Nijmegenaar bijzondere kwaliteiten bezit, ziet zelfs een scout met bijzijndheid.

PSV is topzwaar
Babadi was sterk, maar dat gold ook voor Johan Bakayoko, Luuk de Jong en Noa Lang. De voorhoede van PSV zit goed in elkaar. Nu de verdediging nog, want PSV is topzwaar. Willen de Eindhovaren dit seizoen tot het einde om alle prijzen willen strijden, dan zal een speler als André Ramalho het veld moeten ruimen. Ook Patrick van Aanholt maakte geen goede beurt en Jordan Teze is tegen wil en dank de rechtsback.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!