'FC Twente overweegt Van Bergen terug naar de Eredivisie te halen'

'FC Twente overweegt Van Bergen terug naar de Eredivisie te halen'

09-08-2023 16:15
73

FC Twente is in de zoektocht naar aanvallende versterking uitgekomen bij Mitchell van Bergen. Dat meldt Voetbal International. De 23-jarige vleugelspeler is overbodig bij Stade Reims. 

Van Bergen speelde in de jeugd van Willem II en Vitesse. Bij die laatste club debuteerde hij in 2015 al op zestienjarige leeftijd in het betaald voetbal. Een echte doorbraak bleef daarna uit in Arnhem, waarna de rechtsbuiten in 2018 naar Heerenveen vertrok. Voor de Friezen speelde Van Bergen 99 wedstrijden, waarin hij zeventien keer scoorde en tien assists gaf. Het was genoeg voor Stade Reims om twee jaar geleden twee miljoen euro voor hem te betalen.

Wedden

Meer odds

In de Ligue 1 wist Van Bergen zijn stempel echter niet te drukken. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 28 competitieoptredens, maar stond hij slechts zes keer in de basis. Hij gaf twee assists. Twente zien in hem nu een kandidaat om de aanval te versterken, weet VI. Of de Tukkers hem willen kopen of huren, is niet dudelijk. Zijn contract in Frankrijk loopt nog twee seizoenen door.

Volgens het weekblad hoopt FC Twente ook nog altijd op Facundo Pellistri, die gehuurd moet worden van Manchester United. In de komende weken moet duidelijk worden of dat haalbaar is.