PEC Zwolle doet zaken met Athletic Bilbao: 'Eredivisie prachtige competitie'

PEC Zwolle doet zaken met Athletic Bilbao: 'Eredivisie prachtige competitie'

10-08-2023 15:11 Laatste update: 16:34
16

PEC Zwolle heeft vlak voor de competitiestart nog een aanvaller aan de selectie toegevoegd. Nico Serrano (20) komt over van Athletic Bilbao, bevestigt de club.

PEC huurt Serrano voor één seizoen van de La Liga-subtopper. Vorig seizoen speelde de Spanjaard voor CD Mirandés, dat uitkomt op het tweede niveau. "Ik ben heel blij dat Athletic en PEC er samen uit zijn gekomen", reageert Serrano, die 'volledig fit' zegt te zijn, op de clubsite. "De Eredivisie is een prachtige competitie waarin ik mij graag wil laten zien."

Technisch directeur Marcel Boudesteyn is blij met de komst van Serrano. "Wij waren nog op zoek naar een speler met snelheid en die voor diepgang zorgt. Nico voldoet hieraan. Een voordeel is dat Nico in Bilbao de volledige voorbereiding heeft meegedraaid en dus topfit is."

Serrano is een aanvaller, die bij voorkeur op de linker- of rechtervleugel speelt. Na Younes Namli, Thomas Lam, Odysseus Velanas, Kenneth Vermeer, Anouar El Azzouzi, Anselmo García MacNulty, Divaio Bobson, Lennart Czyborra, Ferdy Druijf en Zico Buurmeester is hij de elfde versterking van deze zomer in Zwolle.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast - met Dirk Kuyt!