'PSV laat oog vallen op Amerikaanse verdediger als alternatief voor Debast'

'PSV laat oog vallen op Amerikaanse verdediger als alternatief voor Debast'

10-08-2023 18:06 Laatste update: 11-08-2023 07:43
134

PSV heeft serieuze interesse in Miles Robinson. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International donderdag. De 26-jarige verdediger van Atlanta United wordt gezien als alternatief voor als Zeno Debast tóch niet haalbaar blijkt.

Mocht de verdediger van Anderlecht niet de overstap naar Eindhoven maken, dan zal worden doorgeschakeld naar Robinson, die uitkomt voor Atlanta in de Major League Soccer. Zijn contract in de Verenigde Staten loopt aan het einde van dit seizoen af. Bij de Amerikaanse club doorliep hij de jeugdopleiding. Na een verhuurperiode bij Charleston brak hij door bij Atlanta. Dankzij zijn goede prestaties op het veld haalde Robinson het nationale team van de Verenigde Staten, waarvoor hij inmiddels 26 interlands speelde. 

Eerder gaf technisch directeur Earnest Stewart al aan dat PSV belangstelling heeft in Debast van Anderlecht. "Daar zijn we mee in gesprek, ja", zei hij. Anderlecht-trainer Brian Riemer hoopt echter dat de verdediger blijft. "Er zijn ploegen geïnteresseerd. En ik heb geleerd om in voetbal nooit 'nooit' te zeggen. Maar we hebben geen enkele intentie Zeno te verkopen. We zullen hem houden. Hij is een heel belangrijke speler voor ons." Debast zou tien tot vijftien miljoen euro moeten kosten.