Captain Spitse kijkt met trots terug op WK: 'Nederland hoort weer bij de top'

Captain Spitse kijkt met trots terug op WK: 'Nederland hoort weer bij de top'

11-08-2023 08:14
74

Het verdriet overheerst bij Sherida Spitse na de uitschakeling van de Oranje Leeuwinnen op het WK, maar de captain is ook trots. De verdediger van het Nederlands team ziet dat Nederland weer bij de wereldtop hoort en dat stemt haar gelukkig, ondanks het verlies.

De Oranje Leeuwinnen moesten hun WK-droom in de kwartfinale opgeven na een verlies van Spanje. Salma Paralluelo schoot in de laatste tien minuten van de verlenging Oranje naar huis. "We hebben alles gegeven en gestreden voor wat we konden tegen een goed Spanje", vertelt Spitse na afloop van de zenuwslopende wedstrijd tegen de NOS. Na een achtste finale tegen Zuid-Afrika en de groepswinst in de poulefase is het toernooi nu voorbij voor Oranje.

"Het houdt nu op", luidt de pijnlijke conclusie van Spitse. "In de eerste helft hadden zij grotere kansen dan wij, maar als ik kijk naar de tweede helft, waren we echt niet minder dan Spanje. We hebben echt goede kansen gehad. Het is gewoon heel zuur. Maar ik kijk met een trots gevoel terug op wat we dit hele toernooi hebben laten zien. We zitten weer bij de top. Dat waren we niet, maar nu weer wel. Hier kunnen we mee door."