Kuyt geeft advies: 'Met alle respect, daar schaal ik RB Leipzig niet onder'

Kuyt geeft advies: 'Met alle respect, daar schaal ik RB Leipzig niet onder'

11-08-2023 11:26 Laatste update: 11:54
83

Dirk Kuyt denkt dat Lutsharel Geertruida er goed aan doet om nog een jaar bij Feyenoord te blijven. Dat zegt de voormalig voetballer bij #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. Eerder leek het erop dat de verdediger zou vertrekken naar RB Leipzig, maar de de deal ging tóch niet door.

"Je merkt aan alles dat Feyenoord de volgende stap heeft gemaakt", begint Kuyt. "Vroeger was de club blij met een transfersom van tien tot vijftien miljoen euro. Nu zie je dat ze niet zomaar spelers hoeven te laten gaan. Feyenoord heeft echt de volgende stap gemaakt. Ze willen iets meer dan de werkelijke waarde van de spelers."

Luister hieronder de podcast met Dirk Kuyt! Tekst gaat verder onder de podcast

"Zoals je nu ziet met Geertruida", vervolgt Kuyt. "Ik vind het niet gek dat je hem op dezelfde lijn als bijvoorbeeld Jurriën Timber zet. Geertruida heeft weliswaar nog geen Champions League-ervaring, maar hij heeft de afgelopen twee jaar in Europa laten zien dat hij zich staande kan houden. Ook in de Nederlandse competitie behoort hij in mijn optiek tot één van de betere spelers."

"We hebben de afgelopen jaren gezien dat de stap naar een Europese topcompetitie enorm groot is. Het is moeilijk om je aan te passen. Hoe meer bagage je hebt voordat je die stap maakt, hoe beter. Ik denk dat het verstandig is van Geertruida om nog één á twee jaar bij Feyenoord te blijven. Zeker als Feyenoord weer succesvol gaat zijn en in de Champions League gaat spelen. Dan heb je toch wat meer bagage en zekerheid dat je speelt. Dan wordt de stap net iets makkelijker. Leipzig is een mooie club, maar ik denk dat Geertruida in de toekomst voor een Europese topclub kan spelen. Met alle respect, daar schaal ik Leipzig niet onder."