FC Groningen lijdt pijnlijke nederlaag, De Graafschap verslaat Jong Ajax

21-08-2023 21:57
114

FC Groningen is in de Keuken Kampioen Divisie tegen zijn eerste nederlaag aangelopen. Het uitduel met Jong FC Utrecht ging maandagavond met 1-0 verloren.

Jong FC Utrecht - FC Groningen 1-0
Groningen won de seizoensouverture vorige week met 4-1 van Jong Ajax. Daarmee leek de toon voor een mooi seizoen gezet, maar een week later wordt De Trots van het Noorden geconfronteerd met de eerste verliespartij. Groningen had weliswaar ruim zestig procent balbezit, maar creërde amper wat. Liam van Gelderen zorgde in minuut 26 voor het eerste wapenfeit van de eerste helft.

Vlak voor rust was het aan de andere kant raak. Mees Rijks zette de beloftenploeg van Utrecht op voorsprong. De Domstedelingen mochten dromen van een stunt en die zou er uiteindelijk ook komen. Via Romano Postema en Daleho Irandust had Groningen nog de kans op de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Jong Ajax - De Graafschap 1-2
De Graafschap heeft na de remise van vorige week de eerste overwinning van het nieuwe seizoen te pakken. Op De Toekomst kwamen De Superboeren al binnen zes minuten aan de leiding. Op het uur werd de score verdubbeld, waarna Kristian Hlynsson namens de thuisploeg wat terug deed. In de slotfase deelde Jong Ajax nog wat speldenprikjes uit, maar verder dan dat kwamen de Amsterdammers niet.

Bij Jong Ajax deden geen spelers uit de hoofdmacht mee. Met Kian Fitz-Jim, Mika Godts en Silvano Vos stonden er wel spelers op het veld die in de voorbereiding mochten ruiken aan de A-selectie.