Excelsior-keeper Van Gassel kijkt in spiegel na 'wereldgoal' van Fortuna-aanvaller

Excelsior-keeper Van Gassel kijkt in spiegel na 'wereldgoal' van Fortuna-aanvaller

27-08-2023 07:59 Laatste update: 08:11
18

Stijn van Gassel baalt van behoorlijk van de late gelijkmaker die hij zaterdagavond om de oren kreeg tegen Fortuna Sittard. Invaller Mouhamed Belkheir verraste de Excelsior-doelman met een schot van afstand, waardoor de Limburgers alsnog een punt veilig wisten te stellen op Woudenberg. 

Excelsior maakte in de 73e minuut de 2-1 en dacht daarmee met de overwinning én daarnaast ook de koppositie aan de haal te gaan. Belkheir bracht de stand twaalf minuten voor tijd weer op 2-2. "Ik zag die bal niet goed aankomen", aldus Van Gassel na afloop voor de camera van ESPN. "Hij heeft de bal echt onder zich liggen en schiet vanuit het niet een zwabberbal. Ik zag de spelers van Fortuna daarna ook klappen en denken: wat doet 'ie? Uiteindelijk moet ik er meer aan doen, maar hij raakt de bal goed. Het is een mooie goal."

"Ik zag de keeper (Van Gassel, red.) naar rechts gaan. Ik dacht: als ik schiet, heb ik veel kans om te scoren. Ik scoor wel vaker van afstand", aldus de doelpuntenmaker zelf. Fortuna-trainer Buijs doet er nog een schepje bovenop. "Een lucky, maar een wereldgoal. Daar heb je soms wat geluk bij nodig. Mouhamed is een geweldige jongen om mee te werken, al had hij het in het begin heel moeilijk. Ik vond het nog te vroeg om nu met hem starten, al werkt hij keihard en boekt hij progressie."