Zelfkritiek na belofte: 'Ben geen schim van de spits die ik vorig jaar was'

Zelfkritiek na belofte: 'Ben geen schim van de spits die ik vorig jaar was'

28-08-2023 10:17 Laatste update: 10:18
80

Kevin van Veen is bijzonder zelfkritisch bij FC Groningen. De spits kent een stroeve start van het seizoen en scoorde nog niet in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij voorafgaand aan het seizoen beloofde om er dertig te maken.

Tegen Willem II speelde Groningen doelpuntloos gelijk, waardoor de doelpuntenteller van Van Veen nog altijd op nul staat na drie wedstrijden. "Ik ben een beetje teleurgesteld in mezelf. Ik denk dat ik nu een schim ben van de spits die ik vorig seizoen was. Ik ben enorm aan het wennen aan het Nederlandse voetbal, er moet nu een moment komen dat ik het ga laten zien", is hij duidelijk in gesprek met ESPN.

Desondanks heeft Van Veen geen spijt van zijn uitspraak over die dertig treffers. "Nee, totaal niet. Ik kreeg ooit de vraag hoeveel goals ik zou maken bij Groningen. Vorig jaar heb ik er 29 gemaakt en ik wil altijd beter, dus die meneer vroeg of ik er dertig zou maken. Toen zei ik: ja, ik ga er dertig maken. Ik krabbel nu niet terug, maar dat het veel beter moet bij mezelf lijkt me duidelijk. Ik moet hard aan de gang voor mezelf om hier te gaan slagen."

In gesprek met RTV Noord gaat Van Veen nog wat dieper in op zijn belofte. "Ik krijg hier en daar wel wat berichten. Ik kwam hier wel binnen met mijn grote mond, natuurlijk", zegt de aanvaller. "Maar als het slecht gaat staat sta ik ook gewoon vooraan de rij om te zeggen: het gaat godverdomme niet goed genoeg. Als die eerste erin gaat, hoop ik dat het een soort ketchupfles is en de rest vanzelf komt."