Ajax-aanwinst Mannsverk: 'Soms vergelijk ik mezelf met Frenkie de Jong'

Ajax-aanwinst Mannsverk: 'Soms vergelijk ik mezelf met Frenkie de Jong'

01-09-2023 16:49
101

Sivert Mannsverk is dolblij om bij Ajax te zijn. De Noorse middenvelder vertelt tegenover de clubkanalen hoe snel zijn transfer van Molde FK van de grond kwam.

"We speelden met Molde deze week nog tegen Galatasaray. Na die wedstrijd hoorde ik van de interesse. Het heeft twee, drie dagen geduurd voor alles was afgerond. Dat ging heel erg snel. Maar het was een no-brainer voor mij", vertelt Mannsverk, die aangeeft graag naar Frenkie de Jong te kijken. "Soms vergelijk ik mezelf met hem. Ik hou heel erg van zijn spel. Het is een Ajax-legende. Ik bewonder zijn drive aan de bal, de wijze waarop hij linies breekt en de bal vooruit kan brengen."

Mannsverk wil in Amsterdam voor de prijzen spelen. "Ik ben hier gekomen om te slagen als individu, maar wil samen historie schrijven. Ik heb gezien wat voor gekkenhuis het was toen Ajax de halve finale van de Champions League haalde. Ik wil ook zo succesvol worden." 

"Deze dag ga ik mijn hele leven niet meer vergeten", glundert Mannsverk. "Deze lach zal voorlopig niet van mijn gezicht verdwijnen. Nu wil ik vooral graag beginnen."