Eredivisie-flops: dissonant in Ajax-defensie, worstelende Noppert en Volendam-duo

Eredivisie-flops: dissonant in Ajax-defensie, worstelende Noppert en Volendam-duo

02-10-2023 11:00
25

Speelronde 7 zit er weer op en naast een elftal aan tops is het ook weer tijd voor de wekelijkse floplijst. Doelman Andries Noppert bewees tegen FC Twente nogmaals niet in grootse vorm te verkeren, terwijl FC Volendam een tweetal levert en ook Ajax vertegenwoordigd is met een zomeraanwinst die vooralsnog allesbehalve de beoogde topaankoop is. 

Mohamed Sankoh (Heracles Almelo)
De spits van Heracles had eigenlijk moeten scoren tegen PEC. Op slag van rust kreeg hij een gigantische kans, maar van dichtbij werkte hij hoog over. Ook na rust slaagde hij er niet in te scoren, zelfs niet toen hij alleen maar tegen de bal aan hoefde te lopen na een panklare voorzet. 

Wedden

Meer odds

Anselmo García MacNulty (PEC Zwolle)
Speelde een negatieve hoofdrol bij de 1-1. De linksback van PEC werd kinderlijk eenvoudig uitgespeeld door directe tegenstander Bryan Limbombe. Zijn herstelwerkzaamheden moest hij vervolgens bekopen met een strafschop tegen, die benut werd door Emil Hansson. 

Andries Noppert (sc Heerenveen)
Wat is er toch met Noppert aan de hand? Het lukt de Oranje-international vooralsnog maar niet om weer op het niveau te komen van voor zijn blessure. Ook tegen Twente ging de doelman van Heerenveen behoorlijk de mist in door een ogenschijnlijk ongevaarlijk afstandsschot van Michel Vlap zomaar door zijn benen te laten glippen.

Benaissa Benamar (FC Volendam)
De defensie van Volendam had afgelopen zaterdag totaal geen antwoord op de aanvalsmachine van PSV, dat 'slechts' drie van de 38 doelpogingen wist te verzilveren. De grote dissonant achterin bij Volendam was Benamar, die in de tweede helft ook nog twee onnodige en onhandige gele kaarten verzamelde en dus vroegtijdig de kleedkamer mocht gaan opzoeken. 

Josip Sutalo (Ajax)
De Kroatische centrumverdediger bewees in het duel met RKC Waalwijk, dat overschaduwd werd door de vreselijke blessure van Etienne Vaessen, opnieuw dat hij zeker nog niet de defensie-leider is waar de Amsterdammers zo naar snakken. Sutalo oogde wederom onzeker, speelde medespelers soms zomaar aan in de dekking en stond ook positioneel een aantal keer niet goed.

 

Hugo Novoa (FC Utrecht)
De Spaanse rechtervleugelverdediger verving in de rust Hidde ter Avest, maar beleefde een werkelijk dramatische invalbeurt. Novoa kreeg na een uur spelen zijn eerste gele kaart, waarna hij slechts drie minuten later voor de tweede keer op de bon ging. Vanuit de kleedkamers zag hij tot overmaat van ramp ook nog hoe Utrecht uiteindelijk met 0-2 verloor van Almere City. 

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)
Beleefde een zware middag in De Kuip tegen Feyenoord. De aanvoerder van Go Ahead had meer kunnen doen, evenals zijn collega-verdedigers, om Yankuba Minteh te weerhouden van de openingstreffer. Ook bij de 2-0 van Calvin Stengs stond Kuipers niet goed gepositioneerd. 

Milan de Haan (FC Volendam)
Ook op het middenveld werd Volendam overklast door PSV. De Haan leek het hoge tempo van de Eindhovenaren niet bij te kunnen benen. De negentienjarige rechtspoot wist zelden tot niet voor rust te zorgen en grossierde daarnaast in balverlies. 

Aaron Meijers (RKC Waalwijk)
Had het lastig tegen Carlos Forbs, die wel erg veel vrijheid kreeg om de assist bij de openingstreffer van Brian Brobbey te verzorgen. Meijers stond ook aan de basis van de 1-2. De linksback moest een slechte aanname herstellen en deed dat door zijn directe tegenstander te vloeren, waarna scheidsrechter Pol van Boekel naar de stip wees. Meijers speelde weliswaar geen grootse wedstrijd, maar na afloop werd toch vooral duidelijk dat op zulke avonden voetbal slechts een bijzaak is.