Lukaku: 'Als ik echt zou zeggen hoe alles verlopen is, zou iedereen schrikken'

Lukaku: 'Als ik echt zou zeggen hoe alles verlopen is, zou iedereen schrikken'

12-10-2023 18:14
46

Romelu Lukaku heeft de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd Oostenrijk-België aangegrepen om nog eens terug te blikken op zijn bijzonder woelige transferzomer. Dat doet de topscorer van de Rode Duivels met de nodige bitterheid. Naar eigen zeggen is de waarheid nog niet met de wereld gedeeld.

De transferzomer van Lukaku valt lastig samen te vatten in een handvol zinnen. Een definitieve overstap naar Internazionale stond in de sterren geschreven, totdat naar buiten kwam dat de Belg ook bezig leek met Juventus. Inter haakte af, maar ook in Turijn was men niet opgetogen over zijn mogelijke komst. Een seizoen bij de B-kern van Chelsea FC dreigde. Gelukkig wierp AS Roma hem nog een reddingsboei toe.

Nu Lukaku weer zijn topvorm lijkt te benaderen en de weg naar doel weer weet te vinden, is hij bereid om zijn licht te schijnen over de voorbije maanden. Zelf heeft hij er nooit aan getwijfeld dat hij bij een mooie club terecht zou komen. "Nee, genoeg mensen weten over welke kwaliteiten ik beschik. Er zijn gewoon heel wat buitenstaanders die graag in mijn naam spraken. Er is dan ook veel bullshit verschenen", tekende Sporza op tijdens zijn persmoment.

Het achterste van zijn tong wil Lukaku niet tonen. "Jullie weten dat ik niet graag rond de pot draai. Ik zal op tijd spreken, maar als ik echt zou zeggen hoe het afgelopen zomer allemaal ging, dan zou iedereen schrikken", klinkt het onheilspellend. Volgens hem hebben verschillende media hem woorden in de mond gelegd die 'nergens op sloegen'. In die periode heeft het intern dan ook gerommeld bij Lukaku. "Er waren momenten dat ik kon ontploffen. Vijf jaar geleden had ik dat wellicht ook gedaan, maar nu heb er daar geen energie aan verspild", deelt hij een levensles mee. Lukaku besloot zich af te schermen van al die verhalen en zich zo goed en kwaad als mogelijk te concentreren op zijn job als voetballer.

Tot slot werd de Rode Duivel nog gevraagd naar de voorbije Champions-League-finale tegen Manchester City, waarin hij genoegen moest nemen met een rol als invaller. Toen Lukaku het veld uiteindelijk mocht betreden, was hij meteen erg dreigend. Sterker nog, hij miste een grote kans op de gelijkmaker. "Ik heb me de eerste dagen erna niet goed gevoeld. Door het verlies en de gemiste kansen", laat hij optekenen. "Ik zal het later wel nog uitleggen, maar ik was er op dat moment niet bij met mijn gedachten."