Ex-AZ'er Vanheusden leeft helemaal op: 'Inter kan 7 miljoen verdienen'

Ex-AZ'er Vanheusden leeft helemaal op: 'Inter kan 7 miljoen verdienen'

14-10-2023 22:44
49

Na enkele moeilijke jaren keerde Zinho Vanheusden terug naar Standard Luik, waar hij voorlopig gevrijwaard is gebleven van blessures. De 24-jarige verdediger maakt zelfs zoveel indruk bij de Rouches, dat ze hem dolgraag definitief willen overnemen van Internazionale. 

Bij AZ kwam Vanheusden vorig seizoen niet verder dan zeven Eredivisie-duels, waardoor hij afgelopen zomer terugkeerde naar Milaan. Standard zag zijn kans schoon en huurt hem nu van de Italiaanse topclub, waar de enkelvoudig Rode Duivel nog tot medio 2026 vastligt. De Belgische topclub bedong echter een aankoopoptie, die naar verluidt rond de zeven miljoen euro ligt. Een pittige som, maar Standard is helemaal overtuigd.

Bij Het Laatste Nieuws geeft sportief directeur Fergal Harkin namelijk aan dat de kans zeker reëel is dat Standard de clausule aan het einde van het seizoen zal lichten. "We hopen die optie te kunnen lichten", klinkt het. "Maar op dit moment focussen we op het nu. Zinho kende een geruisloos sterke seizoenstart", aldus Harkin.

Met zijn sterke prestaties speelde Vanheusden zich alvast in de kijker van bondscoach Domenico Tedesco, die hem heeft opgeroepen voor de Rode Duivels.