Bosz komt snel terug op PSV-'onthulling': Hij is onze grote ster

Bosz komt snel terug op PSV-'onthulling': "Hij is onze grote ster"

21-10-2023 07:55
26

Voor Hirving Lozano lonkt een hoofdrol bij PSV nu Noa Lang voorlopig nog in de lappenmand zit. Peter Bosz deed vrijdag een opvallende uitspraak over de 28-jarige Mexicaan, voordat hij daar snel op terugkwam.

Bosz viel 'even uit zijn rol', oordelen het Algemeen Dagblad en het Eindhovens Dagblad. "Hij is onze grote ster", zei de coach over de status van de aanvaller bij PSV. Om daarna snel te benadrukken dat de Eredivisie-koploper eigenlijk geen sterren heeft. "Wij hebben gewoon heel goede voetballers, waarvan hij er een is. Dat heeft hij bij deze club al bewezen en ook in het buitenland."

Nu Lang moet toekijken zijn veel ogen op Lozano gericht. De Mexicaanse international kwam wat aarzelend uit de startblokken, maar onder meer in het duel met Sparta toonde hij zich weer van zijn beste kant. "Hirving Lozano is een van de spelers die Lang kan vervangen. ,,Zijn voorbereiding was een hele andere dan die van de andere spelers die bij ons waren. Dat zat hem niet in trainingsarbeid, maar wel in de manier van spelen en het leren kennen van de ploeg. Alleen Luuk de Jong speelde in het verleden met hem."

Of Lozano zaterdagavond start tegen Fortuna Sittard, is nog een klein vraagteken. Hij keerde vrijdagmiddag pas terug op het trainingsveld van PSV na de interlandperiode. Komende week wachten bovendien clashes met RC Lens en Ajax. "We maken afwegingen. Dat geldt voor hem, dat geldt voor anderen. We moeten goed kijken wie er in interlands een tikkie heeft gehad en wie hoeveel minuten heeft gemaakt. Aan de hand daarvan nemen we beslissingen", stelt Bosz.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!