Mourinho sneert naar dopingzondaar: 'Heb een hoestje, maar neem geen siroop'

Mourinho sneert naar dopingzondaar: 'Heb een hoestje, maar neem geen siroop'

22-10-2023 20:50 Laatste update: 21:20
13

José Mourinho heeft zondag na zijn rode kaart tijdens het duel met Monza een sneer uitgedeeld naar Papu Gómez, die door de FIFA voor twee jaar is geschorst naar aanleiding van een positivie dopingtest. De Portugese trainer van AS Roma gaf aan 'hoestsiroop' links te laten liggen en suggereerde daarmee dat de Argentijnse aanvaller zich daar wel (bewust) aan heeft vergrepen. 

Gómez wakkerde deze week het vuurtje zelf aan door in een interview met La Gazetta dello Sport zijn enige herinnering aan Mourinho op te rakelen. "Ik heb maar één herinnering aan hem (Mourinho red.) en dat is het winnen van de Europa League met Sevilla tegen hem", aldus de aanvaller, die daarmee doelde op de finale van 1 juni van dit jaar, toen de Spaanse ploeg na strafschoppen won. 

Zondag stond Roma tegenover Monza. De thuisploeg won met 1-0, maar Mourinho maakte de negentig minuten (langs de kant) niet vol. Hij werd met rood van het veld gestuurd vanwege huilgebaren jegens de arbiter. Na afloop deelde hij nog even een sneertje uit aan Gómez. "Hij speelde niet eens in de Europa League-finale", herinnert The Special One zich, waarna hij het niet kon laten om het dopingschandaal even aan te kaarten. "Ik heb een hoestje, maar ik zal geen hoestsiroop of pillen nemen. Anders zou ik wel eens problemen kunnen krijgen met de dopingtest", zo tekende de aanwezige pers op

Gómez liet eerder op zondag van zich horen middels een statement op Instagram. "Niet alleen heb ik me altijd strikt aan alle voorschriften gehouden, maar ik heb mezelf ook gepositioneerd als een fervent verdediger van schone sport en sportiviteit, waarbij ik juist alle vormen van doping heb veroordeeld."