Dijkhuizen looft ex-pupil: 'Kan binnen een paar jaar spits van Feyenoord worden'

Dijkhuizen looft ex-pupil: 'Kan binnen een paar jaar spits van Feyenoord worden'

20-11-2023 00:20 Laatste update: 06:29
26

Thijs Dallinga is in potentie een goede spits voor Feyenoord. Althans, dat stelt Marinus Dijkhuizen in Studio Voetbal. De trainer van Excelsior hoopt in ieder geval dat de spits volgend jaar een transfer maakt naar een grotere club dan Toulouse.

"Thijs is niet zo bekend bij het grote publiek, omdat hij helaas in Toulouse speelt en niet in Nederland. Dat is natuurlijk jammer", begint Dijkhuizen zijn relaas over Dallinga, die zich deze interlandperiode voor het eerst mocht melden in Zeist. "Ik hoorde Koeman deze week zeggen dat hij positief is over het afwerken van Dallinga. Daar kan ik me iets bij voorstellen, want technisch is hij heel goed. Als je echt toekomst in hem ziet, en misschien heeft de bondscoach die conclusie getrokken, dan zou ik hem zeker speeltijd geven tegen Gibraltar."

In zijn tijd bij Excelsior (seizoen 2021/2021) kwam Dallinga tot 44 wedstrijden. Daarin maakte de spits 36 doelpunten en gaf hij 9 assists. "Hij is goed. En hij gaat nog veel beter worden, want het is een echte winnaar", vervolgt Dijkhuizen. "Zijn mentaliteit is geweldig. Hij is fysiek sterk, vrij allround, heeft goede diepte in zijn spel, is een target, de aanloop voor het doel is goed, hij kan ook koppen. Dus hij heeft van alles wel wat, hij is vrij compleet." Dijkhuizen hoopt dan ook dat Dallinga een transfer maakt naar een grote club dan Toulouse, dat veertiende staat in de Ligue 1. 

Waar het plafond van Dallinga ligt, weet Dijkhuizen niet. "Maar ik denk dat hij binnen een paar jaar wel de spits van Feyenoord kan worden. "Thijs is iemand die verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen ontwikkeling, offers maakt, gas geeft en tot vervelens toe alles wil winnen, ook op de training. Hij is ook heel kritisch op zichzelf." Dijkhuizen ontving vaak berichtjes van de spits. "'Trainer, zullen we morgen naar de beelden kijken, want ik was niet zo tevreden over de wedstrijd.'"