Van Kaam baalt van besluit Cambuur: 'Jammer, er zullen wel redenen voor zijn'

Van Kaam baalt van besluit Cambuur: 'Jammer, er zullen wel redenen voor zijn'

20 november - 10:35 Laatste update: 12:00
24

Daniël van Kaam baalt van het besluit van SC Cambuur om Robert Uldrikis en Sekou Sylla af te staan voor interlandverplichtingen met respectievelijk Letland en Guinee. De aanvoerde voelde het gemis van zijn basisklanten in de thuiswedstrijd van zondag tegen Roda JC (1-1). 

Van Kaam spreekt bij ESPN van 'een lastige wedstrijd'. "Ik vind Roda wel een goede ploeg met een goed plan met een goede manier van drukzetten. We waren aan elkaar gewaagd en dan is dit het resultaat. Het begon spectaculair denk ik, met twee grote kansen waarvan eentje erin ging. De tweede helft was misschien wat behoudener van beide kanten."

De aanvoerder van Cambuur miste vaste waardes Uldrikis en Sylla. Zij waren met hun nationale ploegen op pad. "Volgens mij moet de club dat beslissen voorafgaand aan het seizoen, maar ik vind het jammer. Ik weet niet of ik dat had gedaan, maar daar zullen wel redenen voor zijn. Het zijn gewoon basisspelers van ons", stelt Van Kaam. "Persoonlijk vind ik het jammer." 

Door het gemis van de twee internationals trad Cambuur met een gemiddeld vrij jong team aan. "Weet je wat het is, die jongens hebben gewoon de kwaliteit die we nu missen, dat heeft in principe niet zoveel met ervaring te maken. Ik ben van mening dat dit gewoon een goede ploeg is. Maar ja, Roda is ook een goede ploeg. Dan krijg je een gelijkspel."