Ajax-fans 'op speciale manier' tóch in stadion Marseille: 'De dans ontsprongen'

Ajax-fans 'op speciale manier' tóch in stadion Marseille: 'De dans ontsprongen'

30-11-2023 18:32
35

Ajax wordt in het Europa League-duel met Olympique Marseille tóch gesteund door een handvol supporters in het Stade Vélodrome. Het groepje heeft zich uitgedost in complete Marseille-trainingspakken om niet te worden herkend als Nederlander.

ESPN-verslaggever Christian Willaert is in Marseille, waar hij op zoek ging naar landgenoten die ondanks het totale verbod op Ajax-fans de trip naar Zuid-Frankrijk hebben gemaakt. "We hebben tóch wat Ajacieden gevonden", jubelt Willaert. "Die hebben op een speciale manier de dans ontsprongen. Ze zijn namelijk uitgedost als Marseille-fans."

Willaert vertelt dat de groep geen muts of sjaaltje kochten om niet herkend te worden als Nederlander. "Nee, ze hebben complete trainingspakken van Marseille gekocht voor honderden euro's. Je denkt geen moment: dat zijn Ajax-supporters. Maar ze zijn toch in de stad en hebben ook wedstrijdtickets, dus er zitten toch wat verdwaalde Ajacieden in het stadion."

Marseille en Ajax trappen om 21.00 uur af in het Stade Vélodrome. De ploeg van trainer John van 't Schip moet winnen om de kans op Europa League-overwintering levend te houden.