Sneijder: 'Beetje oneerlijk dat niet ik maar Messi Ballon d'Or won'

Sneijder: 'Beetje oneerlijk dat niet ik maar Messi Ballon d'Or won'

02-12-2023 17:23
73

Wesley Sneijder meent dat niet Lionel Messi, maar hij de Ballon d'Or had moeten winnen in 2010. De voormalig spelmaker veroverde dat jaar met Internazionale de Champions League en reikte met het Nederlands elftal tot de WK-finale.

Desondanks werd Messi, die met Barça 'slechts' La Liga won, uitgeroepen tot beste speler van de wereld. "Het was een beetje oneerlijk dat ik niet werd gekroond met de Ballon d'Or 2010, maar dat Messi won", reageert Sneijder in gesprek met de Egyptische tv-zender Alhaya TV. "Al ben ik niet de man die daarover huilt. De Ballon d'Or is een individuele prijs, mijn voorkeur gaat uit naar het winnen van collectieve trofeeën."

"Als ik moest kiezen tussen de Champions League en de Ballon d'Or, dan zou ik kiezen voor de Champions League die ik gewonnen heb. Ik ben heel blij met die titel", gaat de oud-speler van Ajax, Real Madrid, Inter en Galatasaray verder. Dat hij dat jaar met Oranje wel de wereldtitel aan Spanje moest laten, doet nog altijd pijn. "We verdienden het om in 2010 te winnen, maar de Spaanse nationale ploeg was meer dan ongelooflijk en overtrof ons. Het bereiken van de finale is een prachtige prestatie, waar ik van droomde. Ik ben nog steeds diepbedroefd dat ik die titel heb verloren."