AC Milan bevestigt: 'enorm blije' Ibrahimovic (42) keert opnieuw terug

AC Milan bevestigt: 'enorm blije' Ibrahimovic (42) keert opnieuw terug

11-12-2023 14:36
29

Zlatan Ibrahimovic keert terug bij AC Milan. Niet als voetballer, maar als 'senior advisor' voor RedBird, dat eigenaar is van de negentienvoudig kampioen van Italië.

"Ik ben enorm blij met deze belangrijke en invloedrijke rol bij RedBird en AC Milan", laat Ibrahimovic weten in een reactie op de clubsite. "Mijn liefde voor de Rossoneri zal nooit eindigen. Ik had alleen maar kunnen dromen van deze kans om op een zinvolle manier deel uit maken van de toekomst."

Ibrahimovic (42) zette afgelopen zomer een punt achter zijn carrière, na zijn tweede periode bij Milan. Nu keert hij opnieuw terug. Hij zal niet alleen zijn oude club, maar ook andere 'eigendommen' van RedBird gaan adviseren. Daartoe behoren ook de New York Yankees en Main Street Advisors.

Ibrahimovic speelde buiten Milan voor Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy. Hij won 34 prijzen. In Italië gaan overigens geruchten dat Zlatan mogelijk ook een rol krijgt rond de technische staf van AC Milan.