Van Basten over 'ketsers' Ten Hag: 'Zijn aankopen zijn niet goed genoeg'

Van Basten over 'ketsers' Ten Hag: 'Zijn aankopen zijn niet goed genoeg'

12-12-2023 20:16
19

Marco van Basten gelooft niet dat Manchester United-manager Erik Ten Hag de strijd zal opgeven. Ten Hag is de laatste weken hét gespreksonderwerp in de Engelse sportmedia en krijgt veel kritiek. De 0-3 thuisnederlaag tegen AFC Bournemouth is volgens velen de druppel.

"Ik denk nog steeds dat het een hele goede coach is", begint Van Basten bij Ziggo Sport. "De geloofwaardigheid van een trainer houdt natuurlijk stand bij succesvol zijn. Op het moment dat dat niet gebeurt, krijg je gemor. Ik vind het knap hoe hij altijd positief blijft en hij zal de laatste zijn die zich overgeeft", stelt San Marco.

Toch snapt de 58-voudig international de kritiek wel. "Hij heeft de afgelopen tijd ketsers gemaakt wat betreft aankopen. Daarin blinkt hij niet uit en daar krijgt hij veel commentaar op. En terecht ook, want er is heel veel geld verspild aan eigenlijk geen goede spelers."

Van Basten vindt dat de technisch directeur verantwoordelijk moet zijn voor het aan- en verkoopbeleid en niet een trainer. "In Engeland werkt dat net even wat anders. Ik denk dat hij als trainer heel goed is. Zijn team is niet goed genoeg om hem terug te betalen. De spelers die hijzelf gehaald heeft zijn of niet goed of geblesseerd."

Dinsdagavond speelt United het cruciale Champions League-duel op het eigen Old Trafford tegen Bayern München. Ten Hag kan met zijn ploeg nog door naar de knock-outfase van het miljardenbal. United moet dan zelf winnen en FC Kopenhagen moet thuis gelijkspelen tegen Galatasaray.