Owusu-Oduro grapt na debuut: 'Misschien zijn er thuis wat haren uitgevallen'

Owusu-Oduro grapt na debuut: 'Misschien zijn er thuis wat haren uitgevallen'

15-12-2023 09:34
14

AZ-debutant Rome-Jayden Owusu-Oduro kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd tegen Legia Warschau, zo geeft de jongeling aan tegenover ESPN. Door de blessure van Matthew Ryan mocht de doelman voor het eerst tussen de palen staan in het eerste. Iets wat hem trots maakt, hoewel hij baalt van de uitschakeling van de Alkmaarders.

"Eerlijk gezegd had ik er in de eerste helft nog wel geloof in", vangt Owusu-Oduro aan. "Ook toen we 1-0 achter kwamen. Dan krijgen we rond de 52e minuut een rode kaart en we weten dat we heel sterk zijn als team, maar dan weet je wel dat het een moeilijke opgave wordt natuurlijk. Als team hebben we doorgestreden, maar het is niet gelukt. Ik heb het beleefd als een normale wedstrijd. Je weet dat er kansen op en neer kunnen komen, en ik heb het gewoon beleefd zoals altijd.

Toen de jongeling lucht kreeg van de blessure van Matthew Ryan, dacht hij al dat de mogelijkheid er zou zijn dat hij speelminuten ging krijgen. "Dat gaat natuurlijk wel rond bij de club, maar ook thuis en in je hoofd, wat er kan gaan gebeuren. Ik was een beetje verbaasd, maar toen de trainer het vertelde had ik wel een lach op mijn gezicht."

Op social media werd al gesteld dat Owusu-Oduro klaar zou zijn voor het eerste, waarop zijn moeder gekscherend reageerde dat zij er nog niet klaar voor was. "Misschien zijn er wat haren uitgevallen", lacht de doelman. "Nee, ik denk dat ze supertrots zijn, ondanks het verlies. De uitschakeling zorgt wel voor gemengde gevoelens, maar binnen een paar dagen zal ik er vooral op terugkijken dat ik mijn debuut heb gemaakt."