Doekhi groeide op met Lang: 'Hij is nooit bang geweest, ben trots op No'

Doekhi groeide op met Lang: 'Hij is nooit bang geweest, ben trots op No'

24-12-2023 14:55
88

Danilho Doekhi groeide op in dezelfde wijk op als Noa Lang en kijkt met grote trots naar de ontwikkeling die zijn vriend heeft doorgemaakt. In een interview met Voetbal International blikt de verdediger van Union Berlin terug op die lang vervlogen tijd, waarin Lang zich al niet liet kisten door anderen. 

"No woonde één straatje verderop. We zaten bovendien op dezelfde school", vertelt Doekhi over de vleugelaanvaller van PSV. "Het was voetballen, voetballen en voetballen. Op het plein, op straat, op school of in de tuin. Zelfs als we bij elkaar gingen logeren, waren we altijd aan het voetballen", blikt de oud-speler van Vitesse terug in gesprek met VI. 

Lang wordt op vierjarige leeftijd lid van de club RKSV Hollandia Is Onze Naam. Er wordt afgesproken dat hij aanvankelijk alleen nog maar mee mocht trainen, maar al na één sessie wordt duidelijk dat de latere international van Oranje toch maar beter mee kan doen bij wedstrijden. "Noa was best wel klein, maar heel technisch", vervolgt Doekhi. "Tegen grotere jongens had hij een grote mond. Die is nooit bang geweest. Maar tegelijkertijd was hij heel lief, zacht. Zo was hij toen al heel respectvol tegen mijn ouders."

De verdediger en aanvaller slagen er uiteindelijk allebei in om profvoetballer te worden. In de jeugd van Ajax spelen ze nog even samen. Contact hebben ze tot op de dag van vandaag. "Niet dagelijks, maar soms een berichtje. Het is bijzonder dat we het uiteindelijk allebei hebben gered. Ik ben trots op No. Hij heeft het niet altijd even gemakkelijk gehad en moet je hem nu zien!"