Oud-Feyenoorder onthult motivatie voor transfer: 'Op een dag wil ik daar spelen'

Oud-Feyenoorder onthult motivatie voor transfer: 'Op een dag wil ik daar spelen'

25-12-2023 13:41 Laatste update: 14:14
8

Wouter Burger droomt van een toekomst in de Premier League. De voormalig Feyenoorder trok afgelopen zomer van FC Basel naar Stoke City, dat uitkomt in het Engelse Championship. Uiteindelijk moet die stap fungeren als springplank naar het hoogste Engelse niveau.

"Ik wilde me in een paar aspecten ontwikkelen, aspecten die je alleen in Engeland verbetert", aldus Burger in gesprek met Sky Sports. "Dit was voor mij een mooie kans om in een sterke competitie uit te komen waarin je sterker, beter en sneller wordt. Je moet snel kunnen denken en ook fysiek word je hier uitgedaagd."

Stoke City heeft het sinds de club in 2018 degradeerde niet altijd makkelijk in het Championship. Momenteel staan The Potters op een negentiende plek in de competitie waaraan 24 clubs deelnemen. "Er zijn veel nieuwe spelers, het is eigenlijk een compleet nieuwe selectie. Dat heeft tijd nodig, maar we kunnen in deze situatie niet zeggen dat er geduld nodig is. We moeten sterk zijn als groep en elke wedstrijd als een nieuwe kans zien."

Burger droomt van een stop hogerop in Engeland, naar de hoogste competitie, de Premier League. "Ik heb ambities en op een dag wil ik in die competitie spelen. Daarvoor is het denk ik belangrijk om in het Championship ervaring op te doen, om uiteindelijk klaar te zijn voor de Premier League."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal of luister de aflevering op Spotify!