In de voetsporen van zijn vader: Twente neemt 'zoon van' mee op trainingskamp

In de voetsporen van zijn vader: Twente neemt 'zoon van' mee op trainingskamp

2 januari - 09:03 Laatste update: 09:06
37

FC Twente vliegt dinsdag naar Spanje, waar de club in aanloop naar de tweede seizoenshelft een trainingskamp belegt. Trainer Joseph Oosting voegt vier talenten toe aan de selectie. Onder hen Lucas Vennegoor of Hesselink, zoon van Jan Vennegoor of Hesselink.

Onder de rook van Valencia bereidt Twente zich voor op het restant van het seizoen. Op de clubsite communiceren de Tukkers dat de volledige selectie naar Spanje afreist, plus vier spelers uit de jeugdopleiding:ย Jort Ribbers, Harrie Kuster, Lucas Vennegoor of Hesselink en Benjamin Nagel. De zeventienjarige Lucas is net als zijn vader, die uitkwam voor onder meer Twente, PSV, Celtic en Oranje, centrumspits.

Dit seizoen speelt Vennegoor of Hesselink junior zijn wedstrijden voor Twente/Heracles O18. In dertien competitiewedstrijden scoorde hij dertien keer, wat voor Oosting een reden was om hem uit te nodigen voor het trainingskamp. Woensdag traint Twente voor het eerst in Spanje, zondag staat een oefenwedstrijd gepland. Op 13 januari hervat Twente de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen AZ.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!