Ajax mist viertal op trainingskamp, Mikautadze blijft achter vanwege transfer

Ajax mist viertal op trainingskamp, Mikautadze blijft achter vanwege transfer

2 januari - 15:24 Laatste update: 16:13
79

Ajax gaat met 29 spelers op trainingskamp in Spanje. Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk, Mika Godts en Silvano Vos ontbreken in de selectie, evenals Georges Mikautadze. Hij krijgt van zijn club de ruimte om te onderhandelen met FC Metz.

Ajax verblijft tot en met zondag 7 januari in Jerez de la Frontera, zo'n 120 kilometer ten zuiden van Sevilla. De selectie resideert in het Barcelo Montecastillo Golf hotel, waar eveneens wordt getraind. Dat wordt gedaan zonder Van den Boomen, Mannsverk, Godts en Vos, die allemaal nog niet fit genoeg zijn.

Mikautadze is blessurevrij, maar reist ook niet af naar Spanje. Hij krijgt de tijd en ruimte om zijn terugkeer naar FC Metz af te ronden. Een volledig akkoord is nabij. Metz zal de international van Georgië tot het einde van het seizoen gaan huren, volgens Voetbal International mét optie tot koop.

Ajax telde afgelopen zomer zestien miljoen euro neer voor Mikautadze, die ronduit tegenviel in de spaarzame minuten die hij kreeg van Maurice Steijn en John van 't Schip. Zijn opties zijn deze winter beperkt: omdat hij aan het begin van het seizoen nog officiële wedstrijden voor Metz speelde, mag hij niet meer uitkomen voor andere clubs in Europa. Metz biedt nu uitkomst.

Eén van de opvallende namen die wél in de selectie zit, is Gabriel Misehouy. De achttienjarige middenvelder heeft zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd, maar Van 't Schip ziet toekomst in hem. Misehouy staat in de belangstelling van grote Europese clubs, waaronder Manchester City.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!