'Optie tot koop Mikautadze valt stuk lager uit dan aankoopsom die Ajax aftikte'

'Optie tot koop Mikautadze valt stuk lager uit dan aankoopsom die Ajax aftikte'

3 januari - 16:20
124

Georges Mikautadze gaat Ajax spoedig verlaten, maar de vraag is nog op welke manier hij dat gaat doen. Dat zijn toekomstige bestemming FC Metz wordt is bekend, net als de huurconstructie tot het eind van dit seizoen. Alleen over de optie tot koop zijn nog onzekerheden. L’Équipe komt namelijk met een stuk lager bedrag dan eerder werd gemeld.

Volgens De Telegraaf zou er een koopoptie van vijftien miljoen euro in het huurcontract van Mikautadze staan. Ajax wilde de Georgiër voor dit bedrag nu al verkopen aan Metz, maar de Fransen konden dit niet betalen. Door de huurconstructie heeft de promovendus van de Ligue 1 nog een half jaar om het geld bij elkaar te krijgen, zodat Mikautadze eind dit seizoen definitief terug kan keren naar Metz.

L’Équipe meldt echter dat er nog altijd onderhandelingen zijn over de koopoptie. Op dit moment zou er geen bedrag van vijftien, maar een som van tien miljoen euro op tafel liggen. Gezien Ajax Mikautadze voor zestien miljoen euro heeft gekocht, is de optie van tien miljoen een stuk minder gunstig voor de Amsterdammers. Ook over een doorverkooppercentage voor Ajax wordt niet gesproken in de Franse krant.