Teruggekeerde spelmaker van Vitesse weet het zeker: 'Wij blijven in de Eredivisie'

Teruggekeerde spelmaker van Vitesse weet het zeker: 'Wij blijven in de Eredivisie'

8 januari - 12:48 Laatste update: 13:13
17

Davy Pröpper maakte in het oefenduel met Vfl Bochum zijn rentree voor Vitesse. De spelmaker is, ondanks de slechte resultaten van de eerste seizoenshelft, er heilig van overtuigd dat de ploeg uit Arnhem ook volgend seizoen nog in de Eredivisie speelt. 

Ondanks dat Vitesse met 0-2 verliest van de Duitsers, is Edward Sturing positief over de comeback van Pröpper. "Davy rent niet in de hoogste versnelling, maar hij denkt wel sneller dan menigeen op het voetbalveld", laat de trainer optekenen door De Gelderlander. Volgens de coach is Pröpper een speler uit 'de buitencategorie' en kan hij vergeleken worden met John van den Brom. 

"Die had dat vroeger ook", doelt Sturing op het vermogen om iemand zonder te kijken alleen voor het doel te zetten. "Het is een gave. Theo Janssen kon dat ook. Davy blinkt er in uit. In sneller denken, vooruit denken. Zo heeft hij ook Oranje gehaald", beargumenteert de oefenmeester van Vitesse, dat hekkensluiter van de Eredivisie is. 

Een lichtpuntje in Arnhem is de rentree van Pröpper, die een halfuur speelde tegen de Duitsers. 'De redder in nood' wil hij liever niet genoemd worden. "Dat vind ik wat overdreven. Ik wil mijn bijdrage leveren om Vitesse in de Eredivisie te houden. Maar we moeten dit als collectief doen, als team." Met het vertrouwen zit het bij de middenvelder wel goed. "Wij blijven in de Eredivisie", klinkt het stellig.