'Mensen zullen me misschien voor gek verklaren, maar ik wil Feyenoord 1 trainen'

'Mensen zullen me misschien voor gek verklaren, maar ik wil Feyenoord 1 trainen'

13 januari - 16:45
38

Anass Achahbar kijkt met een goed gevoel terug op zijn profloopbaan. Het voormalige toptalent van Feyenoord speelt nu, op zijn dertigste, bij de amateurs. Ook verklapt Achahbar dat hij ervan droomt om trainer te worden van Feyenoord.

Achahbar wordt nog vaak herinnerd aan het treffen tussen Feyenoord en PSV, waarin hij de Rotterdammers de overwinning bezorgde met twee treffers. "Als ik in De Kuip speelde, voelde ik nooit druk. Het was mijn thuis", zegt Achahbar in gesprek met Voetbal International. Uiteindelijk kwam de voormalig jeugdinternational tot 43 wedstrijden in het eerste van Feyenoord. Via PEC Zwolle, NEC en omzwervingen door Roemenië en Griekenland kwam Achahbar bij de amateurs van Westlandia terecht.

"Het is voor mij een prachtige carrière geweest", zegt Achahbar. "Ik heb veel bijzondere dingen meegemaakt, vrienden gemaakt en ben blij hoe ik ben geworden als persoon." Inmiddels heeft Achahbar een gezin gesticht en is hij weer thuis bij zijn familie in Den Haag. Dat is voor mij het allerbelangrijkste in het leven. "Veel belangrijker dan al het geld en de roem."

Achahbar heeft ook plannen om aan de slag te gaan als trainer. "Ik ben op mijn zeventiende de profwereld binnengekomen en wil mezelf nu ook als trainer vroeg ontwikkelen. Mensen zullen me misschien voor gek verklaren, maar uiteindelijk is het mijn grote droom om het eerste van Feyenoord te trainen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!