Hercules-trainer over mogelijke transfer van Ajax-beul: 'Heeft enorm veel talent'

Hercules-trainer over mogelijke transfer van Ajax-beul: 'Heeft enorm veel talent'

16 januari - 16:15 Laatste update: 16:20
24

USV Hercules-trainer René van der Kooij genoot en geniet nog altijd met volle teugen van de nasleep na de sensationele bekeroverwinning op Ajax, van eind december. Dat vertelt hij in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur. Ook liet Kooij zich uit over een mogelijke exit van Tim Pieters, die zich met twee doelpunten in De Galgenwaard ontpopte tot de grote beul van de Amsterdammers. 

"Je zet de club in één keer onwijs op de kaart, en ook misschien jezelf wel", blikt Kooij terug bij #DoneDeal. "Ik was gister (zondag, red.) bij Studio Voetbal. Dan hoor ik ook dat Van der Vaart en Van Hooijdonk zeiden: je hebt ook meer kansen gecreëerd. Dus de manier waarop, en dat vindt je als trainer het leukste, maakte vooral indruk. Als je niet geniet dat je van Ajax wint als amateurploeg, dan is er niks meer te halen in het leven, toch?"

In de 3-2 overwinning maakte vooral aanvaller en student Pieters indruk. Twee keer verschalkte hij Diant Ramaj. De hype rond zijn naam is groot. "Natuurlijk snap ik dat iedereen dat vindt, omdat hij natuurlijk een geweldig mooie goal maakte. Maar we doen dan wel echt even tien andere spelers tekort. Wij winnen niet met 3-2 van Ajax door meer kansen te creëren en door Tim Pieters", stelt Kooij, die het bekersprookje van Hercules donderdag een vervolg kan geven tegen SC Cambuur. 

Transfer
Pieters is 22 jaar en werd de voorbije weken zo nu en dan in verband gebracht met een vertrek bij Hercules. Of Kooij denkt dat hij te behouden is? "Ik denk van wel, want hij heeft het enorm naar zijn zin. Hij komt met de fiets naar de club, heeft al een keer bij FC Utrecht gezeten en ging toen uit zichzelf weg. Ook is het een jongen die het studentenleven omarmt, maar hij heeft wel enorm veel talent, dus we gaan het zien."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!