Excelsior trakteert zichzelf tegen zwak Heerenveen op eerste zege in 110 dagen

19 januari - 21:51
25

Excelsior heeft vrijdagavond tegen sc Heerenveen de eerste Eredivisie-zege sinds 1 oktober geboekt. De Rotterdammers waren, vooral voor rust, veel te sterk voor de Friezen. Het werd 3-0, maar de Rotterdammers hadden met iets meer scherpte een nog grotere score kunnen neerzetten.

Na een indrukwekkende minuut stilte, voor alle overleden Excelsior-fans in 2023, klonk om 20.00 uur het beginsignaal. De thuisploeg maakte vanaf minut één de intenties duidelijk. Al na achttien minuten spelen resulteerde dat in de voorsprong. Couhaib Driouech scoorde van dichtbij na goed voorbereidend werk van collega-aanvaller Troy Parrot.

Ruim vijf minuten later stond het al 2-0. Parrot, bij de 1-0 nog verantwoordelijk voor de assist, nam het doelpunt voor zijn rekening. Aan de treffer ging behoorlijk wat Friese miscommunicatie vooraf. Het moment was tekenend voor de eerste helft van Heerenveen, dat van gelukt mocht spreken dat het met de rust 'slechts' met 2-0 achter stond.

Trainer Kees van Wonderen had even voor de theepauze al ingegrepen en Patrik Wålemark en Youness Tahiri naar de kant gehaald. Met Pelle van Amersfoort en Ché Nunnely in de ploeg ging het overigens niet veel beter. Toen Excelsior na een uur spelen de 3-0 maakte, was het klaar. Lazaros Lamprou scoorde na een hoekschop van Julian Baas.

Een vierde treffer bleef het kansloze Heerenveen, dat op 1 december voor het laatst won, bespaard. Bij Excelsior is de vreugde groot na de eerste zege in 110 dagen. De Rotterdammers klimmen bovendien behoorlijk op de ranglijst. Excelsior staat nu, in ieder geval voor even, negende.