Van 't Schip speculeert over Henderson-debuut: 'Gedeelte of helemaal niet'

Van 't Schip speculeert over Henderson-debuut: 'Gedeelte of helemaal niet'

26 januari - 15:14 Laatste update: 15:19
126

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Jordan Henderson zaterdag zijn eerste speelminuten gaat maken voor Ajax. Trainer John van 't Schip beslist pas later of de 33-jarige Engelsman in actie komt tegen Heracles Almelo. 

"Hij is nu dus een maand zonder wedstrijdritme, plus het feit dat hij een tijdje niet in groepsverband had getraind", vertelt Van 't Schip over Henderson op de site van Ajax. "We moeten bekijken in hoeverre hij een gedeelte kan spelen of helemaal niet. Dat is iets wat we nog gaan beslissen."

Tijdens de trainingen van de Amsterdammers maakt de 33-jarige Engelsman in ieder geval een goede indruk. "Ik denk dat het voor de groep heel mooi en belangrijk is dat we zo'n speler hebben kunnen binnenhalen. We hebben de afgelopen maanden vaker besproken dat de balans een beetje scheef is, onder meer met de leeftijden."

Die situatie verandert volgens de trainer van Ajax niet gelijk. "Maar met het binnenhalen van Jordan voel je gelijk dat we er iemand bij hebben die ons een stapje verder kan helpen in de kleedkamer en op het veld. Natuurlijk moet alles in de praktijk nog gaan blijken, maar zijn CV zegt natuurlijk alles", aldus Van 't Schip.