Liverpool dankt trefzekere Van Dijk en Gravenberch en bekert door in Engeland

28 januari - 17:24 Laatste update: 17:30
20

Liverpool heeft mede dankzij Virgil van Dijk een comfortabele zege geboekt in de FA Cup. The Reds wonnen met 4-2 van Norwich City en Van Dijk, die nog op de bank begon, was verantwoordelijk voor de vierde treffer.

Cody Gakpo en Ryan Gravenberch mochten zichzelf laten zien in de FA Cup-clash met Norwich City. Van Dijk kreeg juist rust: talent Jarell Amorin Quansah speelde in plaats van de captain. Na iets meer dan een kwartier spelen zorgde Curtis Jones voor de 1-0 namens de thuisploeg, door de bal in het doel te koppen. Enkele minuten later kwam Norwich echter alweer langszij, via Ben Gibson.

Daarna nam Liverpool door goals van Darwin Núñez en Diogo Jota afstand van de Championship-ploeg: na 53 minuten spelen stond het 3-1 voor de ploeg van Jürgen Klopp. In de 55ste minuut kwam Van Dijk binnen de lijnen op Anfield.

Nog geen tien minuten later stond de naam van de Nederlander ook op het scorebord: met een knappe kopbal uit een corner maakte hij de 4-1. Daarmee tekende Van Dijk voor zijn derde treffer ooit tegen Norwich. Daarmee zijn The Canaries de favoriete tegenstander van Van Dijk op het gebied van goals, samen met Feyenoord. Tegen de Rotterdammers wist Van Dijk ook al drie keer het net te vinden.

Via invaller Borja Sainz deed Norwich zo'n twintig minuten voor tijd wel nog wat terug. Diep in de blessuretijd mocht Gravenberch ook nog juichen: hij kopte - net als Van Dijk - raak. Daardoor werd het 5-2 op Anfield, waar de afzwaaiende Klopp een emotioneel moment beleefde. Liverpool stoot daarmee door naar de vijfde ronde van het Engelse bekertoernooi. Daarin zal Watford of Southampton de tegenstander zijn.