'We hebben tweeënhalve goede scheidsrechter in Nederland, VAR ook niet best'

'We hebben tweeënhalve goede scheidsrechter in Nederland, VAR ook niet best'

28 januari - 21:02 Laatste update: 23:18
98

Het niveau van het Nederlandse scheidsrechterskorps is laag, vindt Kenneth Perez. Bij de ESPN-analist zijn de ergernissen zo hoog opgelopen, dat hij zich er niet meer druk om wil maken.

Perez blijft ondanks dat voornemen wel bijzonder uitgesproken. "We moeten accepteren dat onze scheidsrechters en VAR'en niet zo goed zijn", aldus de Deen bij Dit was het Weekend. "We hebben tweeënhalve goede scheidsrechter in Nederland en de rest is niet zo heel best. En de VAR ook niet. We moeten accepteren dat het zo is. Het is voor iedereen even vaak voordelig als nadelig. Dat is de kwaliteit die we voorhanden hebben."

De negentiende speelronde van de Eredivisie stond bol van de makkelijk gegeven penalty's. Bij onder meer Go Ahead Eagles - NEC, Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk en Feyenoord - FC Twente ging het mis. "De actie van Pröpper tegen Gimenez is gewoon een duel en Paixão neemt gewoon een duik", zegt Vink over de penalty bij Feyenoord - FC Twente, die Gimenez uiteindelijk miste.

Perez: "Ik snap de frustratie wel over de kwaliteit van de mensen die de beslissingen moeten nemen. Als je een beetje kijkt, dan zie je toch dat hij erin duikt? Dat zie je toch? Als degene achter het scherm ook niet zo goed is, schiet het niet op. We moeten niet denken dat met de VAR alles is opgelost. De fouten zullen minder geworden zijn. Maar je had dit weekend vier of vijf momenten dat je denkt: hoe komen ze erbij?"