Schouten vergelijkt: 'Er wordt van je verwacht dat je álles voor het voetbal doet'

Schouten vergelijkt: 'Er wordt van je verwacht dat je álles voor het voetbal doet'

30 januari - 09:13 Laatste update: 09:19
69

Jerdy Schouten is bezig aan een fantastisch seizoen bij PSV. De controlerende middenvelder kwam afgelopen zomer over van het Italiaanse Bologna en heeft zich razendsnel aangepast. De verschillen tussen de huidig nummer acht van de Serie A en PSV zijn groot, vertelt Schouten bij ESPN.

Afgelopen zomer keerde Schouten terug op de Nederlandse velden, nadat hij in 2019 door Excelsior verkocht werd aan Bologna. In Italië is de 27-jarige middenvelder beter, maar vooral een stuk volwassener geworden. "In Italië ben je heel erg met je vak bezig", begint Schouten. "Vooral omdat er zoveel druk op staat. Er wordt daar van je verwacht dat je álles voor het voetbal doet. Je vrije tijd staat op nummer twee. Dat peperen ze er daar wel goed in."

De defensieve middenvelder geeft aan dat de verwachtingen bij Bologna lager zijn dan bij PSV. "Bij PSV strijd je voor de titel. Bij Bologna is elke wedstrijd lastig, waardoor een punt ook als een resultaat wordt gezien. Dat is wel het grootste verschil voor mij dit seizoen." Ook de hoeveelheid aandacht die Schouten krijgt is veranderd. In zijn tijd bij Bologna bleef hij redelijk onder de radar, dat is nu in Eindhoven wel anders. "Nederland was voor mij eerst 'rust'. Nu ik in de Eredivisie speel en meer mensen mij zien voetballen, krijg ik meer aandacht."

Schouten kreeg in Italië een bijzondere bijnaam, namelijk: de Wasmachine. "Mijn oude trainer, Siniša Mihajlović, gaf me die bijnaam. Kevin Strootman had dezelfde bijnaam gekregen in Italië. Hij (Mihajlović, red.) zei: Als jij een moeilijke bal krijgt, dan zorg jij ervoor dat de bal weer op de grond komt te liggen en dat we doorvoetballen. En toen vergeleek hij me met Strootman", lacht Schouten.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!