Fortuna haalt dure aanvaller terug van uitleenbeurt en verhuurt hem direct

Fortuna haalt dure aanvaller terug van uitleenbeurt en verhuurt hem direct

1 februari - 07:43 Laatste update: 08:17
7

Fortuna Sittard heeft Úmaro Embaló teruggehaald van zijn huurperiode bij FC Cartagena. De Portugese aanvaller gaat echter niet in Limburg spelen, want de clubleiding verhuurt hem direct weer aan Rio Ave, een club uit zijn thuisland.

Afgelopen zomer verhuurde Fortuna Embaló aan Cartagena, maar dat huwelijk liep niet goed af. In Spanje speelde de aanvaller aanvankelijk nog wel en kwam hij toch achttien duels, maar na de jaarwisseling zat hij niet meer bij de selectie van de ploeg die op het tweede niveau van Spanje uitkomt. De buitenspeler heeft bij Fortuna nog een contract tot de zomer van 2026.

Fortuna haalde Embaló in de zomer van 2022 op bij het B-elftal van Benfica. De Limburgers betaalden een miljoen euro voor de aanvaller en in zijn eerste seizoen kwam hij nog veel aan spelen toe. In totaal speelde hij 28 officiële duels voor Fortuna, waarin hij drie keer scoorde en evenveel assists gaf. Bij de Limburgers is nu echter geen plek meer voor hem, waardoor hij terugkeert naar Portugal om voor Rio Ave te gaan spelen.