Perez sluit opvallende wisseling niet uit bij Feyenoord: 'Zou Slot het durven?'

Perez sluit opvallende wisseling niet uit bij Feyenoord: 'Zou Slot het durven?'

4 februari - 21:48 Laatste update: 21:50
53

Als de vormdip van Santiago Gimenez aanhoudt, dan moet Arne Slot overwegen om de Mexicaan uit de basis te halen. Dat vindt Kenneth Perez, die Ayase Ueda als mogelijke vervanger noemt.

De laatste weken speelt Gimenez ongelukkig bij Feyenoord. Ook tegen AZ was de spits niet goed. "Zou Slot het durven om Ueda in de basis te zetten?", vraagt Perez zich hardop af bij Dit Was Het Weekend. Ueda was in de afgelopen weken actief op de Azië Cup, maar keert na de uitschakeling van Japan tegen Iran spoedig terug.

"Gimenez heeft ongelooflijk veel krediet, dat merkte je ook toen hij vorige week de penalty miste. Dus ik denk niet dat Slot hem nu gaat wisselen", vervolgt Perez, die een plek op de bank niet helemaal uit wil sluiten voor Gimenez. Stel je voor dat hij de volgende wedstrijd weer zo matig speelt, dan zou het niet verkeerd zijn. Je hebt Ueda voor tien miljoen euro gehaald uit België..."

"Dat Gimenez een mindere peridoe heeft is niet erg, hij was heel lang goed bij Feyenoord. Maar Ueda zal ook denken: als ik nu geen kans krijg, wanneer dan wel?" Kwakman zag de teleurstelling ervan af spatten bij Gimenez, na zijn wissel tegen AZ. "Hij heeft een kwartier met zijn capuchon over zijn hoofd gezeten. Je kan een keer minder in vorm zijn en een slechte wedstrijd hebben, maar hij trekt zich dat zo enorm aan. Maar dat is ook weer beter dan lachend naar de kant gaan."