Driessen blijft bij standpunt: 'Pröpper en Proper zijn al beter dan Henderson'

Driessen blijft bij standpunt: 'Pröpper en Proper zijn al beter dan Henderson'

5 februari - 16:43 Laatste update: 16:46
201

Valentijn Driessen blijft bij zijn standpunt: Jordan Henderson is geen aanwinst voor Ajax. De Chef Sport van De Telegraaf vertelt in Kick-off de podcast nogmaals dat hij Davy Pröpper (Vitesse) en Dirk Proper (NEC) betere spelers vindt. 

Presentator Pim Sedee werd na de spraakmakende column van Driessen van afgelopen zaterdag, waarin hij afrekende met Henderson, via social media gevraagd of hij Driessen 'even aan wilde pakken'. "Had die Henderson PSV maar eens aangepakt", countert de journalist, die vervolgens uiteenzet waarom hij simpelweg niet onder de indruk is van de Engelsman. "Ik zat naast Mike (Verweij, red.) en ik dacht: wat doet die man (Henderson, red.) eigenlijk. Hij deed bijna niks. Ik dacht: wat is dit voor gekkigheid?"

Collega Verweij was iets positiever dan Driessen, en vindt het logisch dat je tijdens je debuut misschien een beetje op safe speelt. "Nee, dat verwacht ik niet van een Engels international die op handen wordt gedragen", vervolgt Driessen zijn relaas. "We kwamen Sjaak Swart tegen en hij zei: hij praat zoveel. Voor praten moet je bij de VN (Verenigde Naties, red.) zijn, en niet bij Ajax. Je moet aan de bal veel meer leveren. Als je daar dan al dat geld voor over hebt, dan denk ik: er lopen er veel meer rond. Dan kan je net zo goed Dirk Proper halen. Die praat ook veel, en die geeft ook alle balletjes over vijf meter in de voeten van zijn medespelers."

Volgens de Chef Sport is Ajax veel gebaat bij pure kwaliteit, dan bij leiderschap. "Ik feliciteer iedere Ajacied die blij is met Henderson, maar ik vind dat Ajax de lat veel hoger moet leggen. Ik weet niet wie haalbaar is, maar ik vind dat Proper en Pröpper en al beter zijn dan Henderson."