Waarom Geertruida zijn hand voor zijn ogen deed na goal: 'Hou van jullie'

Waarom Geertruida zijn hand voor zijn ogen deed na goal: 'Hou van jullie'

8 februari - 13:14
47

Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida vierde zijn treffer in de bekerkraker tegen AZ op opmerkelijke wijze. Samen met Calvin Stengs en Quinten Timber imiteerde hij de doelpuntenviering van de vertrokken Javairo Dilrosun. Ook stak Geertruida de geblesseerde Justin Bijlow een hart onder de riem.

Feyenoord verkocht Dilrosun eerder deze maand aan de Mexicaanse topclub Club América. Zijn voormalig ploeggenoten in Rotterdam zijn hem echter nog niet vergeten. Geertruida, Stengs en Timber deden zijn manier van juichen na door één hand voor hun ogen te houden en de andere hand op hun oor te leggen. De vleugelaanvaller kon het gebaar duidelijk waarderen. 'Hou van jullie', schrijft Dilrosun, terwijl hij het drietal tagt in zijn bericht.

Geertruida vergat ook Bijlow niet, nu de Feyenoord-doelman weer zo'n acht weken aan de kant staat door een blessure. "Deze is voor jou, Justin", schreeuwde de verdediger in de camera na zijn doelpunt. Ook Het Legioen stak Bijlow in de twaalfde minuut al een hart onder de riem.