Slot geeft duidelijke hint over keeperskwestie bij Feyenoord: 'Dat is aannemelijk'

Slot geeft duidelijke hint over keeperskwestie bij Feyenoord: 'Dat is aannemelijk'

18 februari - 16:45
28

Arne Slot heeft voor het duel met RKC Waalwijk weer een aantal wijzigingen in zijn basiself aangebracht. De coach heeft belangrijke spelers als Lutsharel Geertruida en Quinten Timber terug, maar hij kiest ook voor Luka Ivanusec in plaats van Igor Paixão. In gesprek met ESPN geeft Slot tekst en uitleg over zijn basiself.

Geertruida en Timber zijn dus terug bij Feyenoord, maar het is niet bekend of de twee de wedstrijd vol kunnen maken. "Dat ligt echt aan de wedstrijd en aan de spelers zelf. We verwachten aan de voorkant wel dat we moeten gaan wisselen, maar je weet ook niet hoe ze zich tijdens de wedstrijd voelen." Timber is hersteld van een hersenschudding die hij opliep in de bekerwedstrijd tegen AZ. Geertruida is een week ziek geweest.

Slot kiest voorin ook voor een verrassing, aangezien Ivanusec de voorkeur krijgt boven Paixão. Voor de coach zelf was die verrassing een stuk minder groot dan voor de fans. "Paixão heeft het goed gedaan. We moesten ook op hem terugvallen, omdat de alternatieven niet in vorm waren. Ivanusec liet het de vorige keren dat hij mocht spelen zien. Deze wedstrijd vonden wij een goed moment om hem te laten starten."

Ook wordt Slot nog gevraagd naar de keeperskwestie in De Kuip. Justin Bijlow is langere tijd geblesseerd en zijn vervanger Timon Wellenreuther doet het bij een kwetsuur van de Nederlander steevast uitstekend. Slot vertelt dan ook dat Bijlow weer aan de bak moet als hij fit is. "Spelers moeten vorm en kwaliteit laten zien. Na een blessure moet je dat wel weer aan de trainer laten zien. Maar het is aannemelijk dat Bijlow mijn eerste keeper is."