Vaessen haalt 'bewijs' tevoorschijn in ESPN-interview: 'Ik vind het schandalig'

Vaessen haalt 'bewijs' tevoorschijn in ESPN-interview: 'Ik vind het schandalig'

18 februari - 20:05
228

Etienne Vaessen heeft geen goed woord over voor de VAR na zijn rode kaart in de verloren uitwedstrijd van RKC Waalwijk tegen Feyenoord (1-0). In de 35ste minuut kon de uitblinkende doelman inrukken na een vermeende handsbal buiten het zestienmetergebied.

Vaessen is pissig over de rode kaart, die werd uitgedeeld door scheidsrechter Martin van den Kerkhof, en pakt zijn mobiel erbij om zijn onschuld aan te tonen. "Hans, ik heb hier een foto en dan zie je toch echt dat de bal eerst mijn ribbenkast raakt. Toch, Hans? Heb je het gezien?", foetert Vaessen tegenover ESPN-verslaggever Hans Kraay jr.

"Ik weet zeker dat deze geseponeerd gaat worden, anders kan ik beter mijn voetbaltas inleveren", laat Vaessen er geen misverstand over bestaan. "Iedereen mag ervan denken wat hij wil. Dat begrijp ik ook. Er zal wel weer van iedereen een mening komen, maar ik heb al van meerdere mensen gehoord dat dit weer heel matig is van de VAR en de scheidsrechter."

Het stoort Vaessen 'enorm' dat Van den Kerkhof niet door de VAR naar de zijlijn is geroepen om de beelden te beoordelen. De check duurde weliswaar lang, maar het ongelijk van de scheidsrechter kon niet duidelijk worden aangetoond en dus bleef de rode kaart staan.

Vaessen weet wel beter. "Ik had het gevoel dat de bal op mijn zij kwam. Ik vind het schandalig dat zo'n scheidsrechter niet gewoon naar dat schermpje gaat. Hij zei tegen mij: de VAR maakt de beslissing. Maar volgens mij is de scheidsrechter de enige die de beslissing mag maken. Hij heeft nu niets gezien. Dat stoort mij enorm."