Scorende Bakayoko waardeert kritische blik Bosz: Precies daarom staan we eerste

Scorende Bakayoko waardeert kritische blik Bosz: "Precies daarom staan we eerste"

25 februari - 07:37 Laatste update: 07:39
143

Johan Bakayoko vond zaterdag tweemaal het net in het duel met PEC Zwolle en daarmee was de PSV-aanvaller na vijf wedstrijden weer eens trefzeker. De Belgische vleugelspeler looft aanvoerder Luuk de Jong, die zelf een hattrick maakte, en stelt zelf nog veel te willen leren in Eindhoven. 

Bakayoko meldde zich na het duel, dat PSV overtuigend met 1-7 won, bij ESPN en erkende de afgelopen weken zoekende te zijn. Tegen PEC vond de Belg weer eens het net, mede dankzij De Jong. "Het was een beetje tegen mijn natuur in, omdat je te veel wil. Het lukt dan niet en gaat in je hoofd zitten. Ik heb mijn twee goals echt aan hem te danken."

De speler is blij met zijn treffers, maar wil vooral stilstaan bij wat er nog beter kan. "Ik doe nog niet de dingen waarmee ik op mijn best kan zijn. Ik moet ook heel snel leren wat ik moet doen als ik tegen twee man speel, de ruimtes en de momenten herkennen. Het gaat niet altijd goed, maar ik probeer er het beste van te maken."

Trainer Bosz wilde het na afloop ook hebben over wat beter kon en Bakayoko houdt van die mentaliteit. "Daarom staan we eerste. Als we alleen maar positief kijken... we kunnen allemaal voetballen, we moeten kijken naar de dingen die niet goed gaan. Ik vind het wel fijn wanneer je de slechte punten aantoont."