'Open sollicitatie' Weghorst: 'Alles wordt gereed gemaakt voor een transfer'

'Open sollicitatie' Weghorst: 'Alles wordt gereed gemaakt voor een transfer'

26 februari - 13:56
110

Wout Weghorst flirt nadrukkelijk met een transfer naar FC Twente. TC Tubantia-verslaggevers Leon ten Voorde en Frank Bussink zien dat de 31-jarige spits er alles aan doet om een overstap naar Enschede te realiseren.

Weghorst speelt momenteel voor Hoffenheim, dat hem tot het einde van het seizoen huurt van Burnley. In Engeland ligt de 29-voudig Oranje-international nog tot de zomer van 2025 vast. Zijn komst is daardoor een lastig verhaal, maar Weghorst lijkt er zelf alles aan te doen. "Ik heb het eigenlijk altijd gezegd en ik heb ook nog één droom: voor FC Twente spelen", zei hij onlangs weer in zijn documentaire op Viaplay.

"Dit was een open sollicitatie. Hij zwijmelde weg alsof hij zijn grote liefde voor het eerst zag", constateert Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand van Tubantia. De clubwatcher ziet kansen voor de Tukkers. "Je zag het aan de fonkeling in zijn ogen: alles wordt nu gereed gemaakt voor een transfer van Wout Weghorst naar Twente. Het moet allemaal financieel kunnen uiteindelijk, want hij heeft nog een jaar bij Burnley. Die hebben afgelopen zaterdag wel weer verloren, een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie."

The Clarets staan nu acht punten onder de rode streep in de Premier League. "Daar wil Weghorst ook niet blijven, dus dan wordt het de vraag wat Burnley voor hem gaat vragen", gaat Ten Voorde verder. "Kun je dat een beetje rekken? Want hoe langer je wacht, hoe minder hij gaat kosten. Anderzijds: als Weghorst komt, moet je daar niet eind augustus mee aankomen, wanneer je voorronde Champions League hebt gespeeld."

Weghorst was onlangs aanwezig bij het Eredivisie-duel van Twente met FC Utrecht (0-1). "Wout Weghorst weet ook wel hoe dit werkt. Hij werd al een beetje gelinkt aan Twente en gaat dan in het stadion zitten", stelt Bussink, waarna Ten Voorde nogmaals zijn vertrouwen uitspreekt in een deal voor Twente.