Derksen ziet 'belachelijke' keuze Ajax: 'Wat weet hij van de Ajax-cultuur?'

Derksen ziet 'belachelijke' keuze Ajax: 'Wat weet hij van de Ajax-cultuur?'

26 februari - 23:19
96

Johan Derksen is niet verbaasd over de nederlaag van Ajax tegen AZ, zo geeft hij aan bij Vandaag Inside. Daarnaast laat de televisiepersoonlijkheid zich kritisch uit over de rol van Michael Valkanis bij Ajax. De Griek is assistent-trainer van John van 't Schip.

Derksen is niet verbaasd over de nederlaag van Ajax tegen AZ. "Dit Ajax kan van iedere normale tegenstander in de Eredivisie verliezen, daar moet je niet gek van opkijken. Ajax heeft een heel matig elftal. En een schat van een trainer, die nergens waar hij gewerkt heeft ook maar één speler beter heeft gemaakt. Het is een trainer die afhankelijk is van de kwaliteit van zijn spelers."

Willem van Hanegem sprak in zijn column in het Algemeen Dagblad het vermoeden uit dat Michael Valkanis, de Griekse assistent van Van 't Schip, veel bepaalt in de Johan Cruijff ArenA. Iets wat in de ogen van Derksen geen goede zaak is. "Het is natuurlijk belachelijk dat Ajax het toestaat dat er zo'n Griek plotseling rondloopt daar. Wat weet een Griek van het Nederlandse voetbal, van de Nederlandse voetbalcultuur, van de Ajax-cultuur en hoe je spelers opleidt?"